De Groninger Psychologen Coöperatie zet zich in voor kwalitatief goede generalistische en specialistische geestelijke gezondheidszorg op lokaal niveau waarbij de cliënt centraal staat. Wij werken hierbij samen met huisartsen en de POH GGZ als poortwachters van de basisGGZ én met de specialistische GGZ. We streven naar overzichtelijke ketensamenwerking en kennisuitwisseling.

De aangesloten praktijken zijn zelfstandig gevestigd in de provincie Groningen. Omdat ze kleinschalig werken zijn de communicatielijnen kort en is de betrokkenheid rondom de zorg groot.

 

Verwijzen

De verwijzer, huisarts of bedrijfsarts bepaalt in overleg met een patiënt of deze wordt verwezen naar de basisGGZ of de specialistische GGZ. De behandelaar stelt vervolgens vast voor welk behandelpakket een patiënt in aanmerking komt. Een belangrijke factor is hierbij de ernst van de problematiek.

 

Download format verwijsbrief

Zorgverzekeraars stellen specifieke voorwaarden aan de inhoud van een verwijsbrief voor de geestelijke gezondheidszorg. De LHV en NHG bieden ter ondersteuning van hun leden een format voor een verwijsbrief GGZ aan als hulpmiddel voor een verwijzing naar de geestelijke gezondheidszorg.
Dit format geeft de huisarts de mogelijkheid relatief eenvoudig tot een duidelijke verwijzing te komen als sprake is van een (vermoeden van een) DSM-benoemde psychische stoornis bij een patiënt. De voorbeeldbrief wordt ondersteund door de NHG-richtlijn gegevensuitwisseling huisarts- GGZ (dit betreft een aanpassing van de richtlijn Gegevensuitwisseling huisarts – tweedelijns ggz) en is door de LHV getoetst aan de Nza-beleidsregels.

 

Samenwerkingsverbanden GPC

  • Het GPC heeft een samenwerkingsovereenkomst met de GHC (Groninger Huisartsen Coöperatie) voor wat betreft consultatie en advies.
  • Een vertegenwoordiger van het GPC neemt deel aan de commissie bij- en nascholing voor psychologen in de eerstelijnszorg in Noord Nederland.
  • De GPC vertegenwoordigt haar psychologen in de GGZ Adviescommissie, een regionale samenwerkingsverband met de huisartsen, POH-GGZ en ELANN. Zo is het GPC op dit moment nauw betrokken bij de EGGZ-pilot.

Het GPC is het aanspreekpunt en de gesprekspartner voor GGZzorg in provincie Groningen vanuit zelfstandig gevestigde praktijken. Zowel voor zorgverleners maar ook voor andere partijen die betrokken zijn bij deze zorg zoals bijvoorbeeld de Gemeenten.
Wij informeren over de praktische praktijkvoering en de ontwikkelingen en initiatieven binnen de regio.
Ook wisselen we graag verder van gedachten hoe we onze samenwerking kunnen versterken, vergemakkelijken en kennis kunnen delen.

 

GRAAG SAMENWERKEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA ONDERSTAAND FORMULIER.

Zoek een psycholoog met de uitgebreide zoekfunctionaliteit

Op zoek naar een geschikte psycholoog? Zoek via de uitgebreide zoekfunctionaliteit naar een bij de GPC aangesloten psycholoog die voldoet aan uw specifieke eisen en wensen. 

Zoek direct

Zoek een psycholoog op de kaart

Op zoek naar een geschikte psycholoog? Zoek op de kaart naar een bij de GPC aangesloten psycholoog in de buurt. 

Bekijk kaart

Contactformulier

Geef toestemming voor het gebruik van je ingevoerde gegevens door in het veld hiernaast “TOESTEMMING” met hoofdletters te toetsen:


Ik ga akkoord met het gebruiken van de door mij opgegeven gegevens om contact op te nemen.

Neem contact op

Samen staan we sterk

Wil je meer weten of lid worden? Vul hiernaast je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

POSTADRES

Postbus 4006
9701 EA Groningen

Copyright Groninger Psychologen Coöperatie 2017-2019 | Privacy-beleid GPC (AVG)